Deprecated: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in /customers/a/d/8/turfstekerslaand.nl/httpd.www/sites/all/modules/multiupload_filefield_widget/multiupload_filefield_widget.field.inc on line 134 1977-1978 Stadsprins Gerardo 1 | Turfstekerslaand

1977-1978 Stadsprins Gerardo 1

1977-1978 Stadsprins Gerardo 1

In de periode 1977-1978 had Stichting Turfstekerslaand een eigen stadsprins Gerardo 1. E.V. dans en showgroep De Trekvleugels (residentie café De Stoep. Na brand buiten gebruik) organiseren een internationale carnavalsbal in het cultureel centrum Zidewinde te Sprang-Capelle (dit viel toen nog onder Turfstekerlaand). De stichting Turfstekerslaand had aan de carnavalsverenigingen gevraagd geen prinsen te installeren, omdat er op dat moment een eigen Stichting stadsprins was, dat kon verwarring geven bij de bevolking.

Er waren maar enkele verenigingen die hier gehoor aan hebben gegeven, E.V. dans en showgroep De Trekvleugels (residentie café De Stoep) hadden een graaf Victor 1, en later de E.V. Stappers hadden Hertog Leo 1.

Optocht, prinsenwagen met stadsprins Gerardo 1 en gevolg, met als aankleding de dansmariekes en twee inval Raad van Elf van E.V. dans en showgroep De Trekvleugels (residentie café Het Centrum).

Prinsenwagen "De Locomotief".

Aankomst stadhuis, prinsenwagen met stadsprins Gerardo 1 en gevolg, met als aankleding de dansmariekes en twee inval Raad van Elf van E.V. dans en showgroep De Trekvleugels.

Installatie graaf Victor 1, officieel moment met de dansmariekes van E.V. dans en showgroep De Trekvleugels. Onderscheidingen uitreiking door heer Witte en F.E.N. ambassadeur, uiterst rechts de heer Broos bestuurslid Stichting Turfstekerslaand, achtergrond (met snor) de heer Siegenaar voorzitter Stichting Turfstekerslaand maar nu als verenigingslid De Peperbuussen (residentie Café-restaurant-bioscoop Smit).

Installatie graaf Victor 1, officieel moment is voorbij, feest is begonnen.


Krantenknipsel – de Zilveren Nar van Europa ontvangen. Dat dit zou gebeuren kwam als een totale verassing. De eisen om deze onderscheiding te mogen ontvangen zijn zwaar, de organisatie die deze onderscheiding aanvraagt moet een CV opsturen waarin aangegeven wordt waarin de betroffene persoon het carnaval in het algemeen (dus niet enkel eigen vereniging) ondersteund en gepromoot heeft, verder moeten er minimaal twee andere Europese verenigingen een getuigenis sturen. Voor mij hebben, E.V. De leutkneuters (residentie Hotel-restaurant De Horst), E.V. De kakkeluten (residentie café kerkzicht), E.V. De Peperbuussen (residentie Café-restaurant-bioscoop Smit) en Stichting Turfstekerslaand een getuigenis gestuurd, in het totaal carnaval verleden van Turstekerslaand zijn er maar vijf verstrekt.