Eerbiedwaardig afscheid voor de prins

Eerbiedwaardig afscheid voor de prins

Tekst uit de Duinkoerier van 26 februari 2019.

Het najaar verliep voor Prins Carnaval uit Turfstekerslaand nogal onstuimig. Eerst werd Rob d’n Irste ontvoerd door ene Jeroen Smits uit Loon, omdat die laatste stiekem zelf prins wilde worden. Vervolgens werd Rob met enorm wat bombarie teruggehaald naar de Kets, waar hij nét op tijd in Crossroads kon zijn voor de officiële aftrap van carnaval (rond 11-11). De schade onderweg bleek echter niet meer te herstellen.  

Ieder jaar wordt op carnavalsdinsdag Prins Carnaval begraven. Ook in Turfstekerslaand. Dat gaat heel plechtig. In Kaatsheuvel gebeurt dat met diverse carnavalsverenigingen, het Turfstekerskwartet en SOT, omringd door leutige gasten. Pater Piemelot neemt daarin de bezielende leiding. “Aanvankelijk hadden we dit jaar een probleem met de kist,” aldus Jan-Hein Mieris, adjudant van de grootvorst, onderdeel van het Kwartet. “Tijdens de kidnapping van Rob d’n Irste en de bevrijding van onze hoogheid, heeft de kist het niet overleefd. Deze was aardig toegetakeld en gehavend. Zo kunnen we onze prins toch niet nóg een keer begraven?” was de gedachte.

Dáár kreeg uitvaartzorg-ondernemer Lowie van Gorp uit het dorp lucht van. Of het nu carnaval is of niet, iedereen verdient een waardig afscheid. Van Gorp Uitvaartzorg heeft daarom geheel belangeloos een sierlijke begrafeniskist geschonken aan het Turfstekerskwartet, om het afscheid van de prins de nodige eerbied mee te geven. Afgelopen week overhandigde een delegatie van Lowie van Gorp Uitvaartzorg de kist aan het Kwartet. Het kreeg de zegen mee van Pater Piemelot…