Turfstekerskwartet

Turfstekerskwartet

Residentie

Turfstekerslaand

Het Turfstekerskwartet leidt het carnaval in Turfstekerslaand. Hier stellen de heren zich voor.

 

Prins Rob d'n Irste

Mijn naam is Rob Grijsbach, 39 jaar en kom natuurlijk uit “Turfstekerslaand”.

Carnavallen doe ik eigenlijk al heel mijn leven, want het is mij van kleins af aan al met de paplepel ingegoten! Wij (ik heb nog twee oudere broers) gingen van kleins af aan al mee naar het café met carnaval!

Ik heb nogal eens gezeten met mijn clownspakske bij Café Wall Smit, op het biljart of op de flipperkast met een flesje cola en zakske paprika chips!

Kijkend naar dat volk wat daar liep te hossen en te feesten!

Jaren later stond ik er uiteraard zelf ook tussen te feesten! We hadden toen meer locaties dan nu, dus we konden het carnaval goed vieren!

Eind jaren negentig heb ik al eens in de raad van elf gezeten en nu ben ik dan zelf Prins!

Ik vind carnaval nog steeds het mooiste wat er is. Hoewel het vroeger toch beter gevierd werd dan nu. Maar met het SOT en met ons nieuwe centrum zie ik het toch wel weer met vertrouwen tegemoet.

Voordat ik Prins werd hadden we al een aantal jaren geen prins en geen raad meer in Kaatsheuvel. Marco Smulders vond al twee jaar op rij dat ik de aangewezen persoon was om prins carnaval te worden. Maar ik durfde het eerlijk gezegd niet aan. Totdat Dennis Klijn, Jan Hein Mieris en Jantje van Wanrooij mij benaderden en zeiden:  “Als jij Prins wordt, doen wij mee!” Ik heb toen ja gezegd en zo ontstond het Turfstekerskwartet.

De rest van het jaar maak ik aluminium kozijnen en ben ik zanger. Ik treed op, op allerlei gelegenheden. In m’n vrije tijd pak ik graag met vrienden een pilske op z’n tijd!

Ik wens verder iedereen een hele fijne carnaval toe!
Alaaf!!

 

Grootvorst

Hallo, ik ben Jaantje de Grootvorst.

Ik ben begonnen met carnaval in de jaren '70, optocht kijken, feesten bij de Kakeluuten, de Dreefse kwiepen en het Moaske.

In de jaren '80-'90 zelf een paar keer meegelopen in de optocht met JC Alcatraz.

In 2000 CV de Gietkoppen opgericht met Jan-Hein Mieris en onze vrouwen. In 2013, bij gebrek aan prins en raad, was ikzelf Prins (ludiek) Turkske den irste.

Robke Grijsbach was jaloers op mij en het idee was geboren! Om een kwartet te vormen.

Zo gezegd zo gedaan het Turfstekerskwartet werd geboren. Goeie prins, super adjudanten en een klein grootvorstje. Beetje druk maar wel leuk.

De rest van het jaar veel werken voor van Gansewinkel, paar weekendjes weg voor de hobby (oorlog) en vooral thuis genieten van vrouw en katten en pilskes.

Alaaaaaaff
Gegroet Jan van Wanrooij 

 

Den adjudant van de grootvorst

Hallo,

ik zal me even voorstellen, ik ben Jan-Hein Mieris, 46 jaar en getrouwd met Lennie Donders. Samen hebben we 4 kinderen en ik mag wel zeggen dat carnaval bij ons door het aderen stroomt. Ieder gezinslid is lid van C.V. de Gietkoppen waar Lennie en ik (maar ook grootvorst Jan en adjudant Dennis) medeoprichters van zijn. Ik ben al 25 jaar actief in de optocht, eerst met J.C. Alcatraz en daarna met C.V. de Gietkoppen.

Carnaval vroeger was op vrijdag naar de Efteling, op zaterdag naar Jan Smit en op zondag in de optocht en dan naar de Werft. Met de Gietkoppen hebben we tal van carnavalslocaties bezocht, o.a. het Lido, de Hut, den Gildenbond, Chalet Fontaine en weet ik al wat niet meer, maar de laatste jaren kun je ons steevast vinden in Ons Cafe. Wat mij betreft een Top locatie, altijd weer een feest zeker mede door ClubQ.

De laatste jaren hebben we het moeten doen zonder prins en raad en vonden dat toch wel jammer want dat mag toch eigenlijk niet ontbreken met carnaval. Daarom zijn we na enig overleg met zijn vieren (Rob, Jan, Dennis en ik) het kwartet begonnen, én ik moet zeggen: met veel plezier!

Ik hoop nog vele jaren dit te kunnen en mogen doen.
Met vriendelijke groet,

Den adjudant van de Grootvorst,
Jan-Hein
ALAAF

 

Den Adjudant van de prins

Ik ben Dennis Klijn, 38 jaar, geboren in de Erasstraat te Kaatsheuvel en nu woonachtig in de Sweensstraat. Ik woon samen, ben trotse vader van een dochter en chauffeur van beroep. 

Enkele jaren geleden ben ik met Rob op het idee gekomen voor de raad en 3 jaar geleden op dinsdag bij ons café onszelf gepresenteerd. Nu 3 jaar later is het Kwartet voor het 2e seizoen een feit.

Carnaval vier ik al mijn hele leven bij het moaske, Chalet Fontaine en natuurlijk bij Jan Smit. Verder heb ik met Jan-Hein en nog 4 anderen 16 jaar geleden de Gietkoppen opgericht waar ik nu nog steeds actief lid van ben.

Alaaf!
Dennis Klijn

Pagina's over dit C.V.