Kènderoptocht verwelkomt het Jeugdjournaal! (UITZENDING)

Kènderoptocht verwelkomt het Jeugdjournaal! (UITZENDING)

Bekijk de uitzending op: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2274038-hossen-springen-en-zingen-carnaval-is-weer-begonnen.html

Morgenochtend (1 maart) om negen uur is zover: dan lopen 1.200 kinderen door het centrum van Turfstekerslaand (Kaatsheuvel) voor de jaarlijkse Kènderoptocht. En het mooie is: dit jaar komt het Jeugdjournaal verslag doen van dit geweldige evenement!

De kinderen hebben de afgelopen weken op school les gehad in carnaval. Ook zijn ze onder meer gaan kijken bij de bouw van een carnavalswagen. Helemaal geïnspireerd hebben ze vervolgens wekenlang gewerkt aan allerhande kleurrijke creaties voor in de optocht.

Nu het Jeugdjournaal verslag komt doen van de optocht kunnen we niet alleen aan heel Kaatsheuvel, maar aan kinderen in heel Nederland laten zien hoe wij carnaval vieren in Turfstekerslaand! Het Jeugdjournaal sluit 's ochtends eerst aan bij de jeugdraad van 't Fistbômke (basisschool De Kinderboom) in de Vossenbergselaan. Van daaruit lopen de verslaggevers mee naar het Anton Pieckplein, waar ze verslag doen van de start van de optocht. Vervolgens lopen ze met de optocht mee.

Wij hopen jullie allemaal te zien langs de kant! Komde gullie kèèken?