OBS de Klimop

OBS de Klimop

Link

Facebook

Op basisschool KlimOp wordt al heel lang carnaval gevierd en ook in 2016 zal dit feest uitbundig gevierd worden. Wij vieren carnaval omdat het van oorsprong een katholiek feest is en wij een katholieke school zijn, maar natuurlijk ook omdat het een gezellig feest en onderdeel van onze cultuur is.  

Al generaties lang heeft de KlimOp zijn eigen optocht. Elk jaar is onze optocht een feest om te zien. Weken van tevoren zijn de kinderen druk in de weer om karren te maken, fietsen te versieren of om een leuke outfit te maken om als loopgroep deel te kunnen nemen. De optocht van de KlimOp neemt altijd het motto van Kaatsheuvel over; dit jaar “Sjoert ‘m dès schoon!”. In de klassen wordt besproken wat het motto inhoudt, zodat kinderen hun karren, fietsen en outfit er op af kunnen stemmen.

De optocht wordt aangekondigd op door de kinderen gemaakte flyers, die in de wijk worden opgehangen. De vrijdag voor carnaval is het dan zover. ’s Ochtends vroeg komen de kinderen met hun versierde karren, fietsen en in mooi uitgedoste pakjes naar school. Voor de pauze zijn er  activiteiten in de school voor de kinderen onder het genot van een hapje en drankje namens de oudervereniging. De optocht, die na de pauze van start gaat, is toch het grote spektakelstuk waar de kinderen met zijn allen het meest naar uitkijken.

Natuurlijk hoort er bij een optocht ook een prijsuitreiking. Hierbij wordt gelet op originaliteit, actualiteit, verwerking van het motto en enthousiasme. Er zijn diverse prijzen in de categorieën karren, loopgroepen en individueel. Deze prijzen zijn er per bouw; kinderen worden vergeleken met leeftijdsgenootjes.

 

Alle foto's komen van de openbare Facebookpagina van de Klimop.