RK basisschool Theresia

RK basisschool Theresia

Link

Website

Carnaval op basisschool Theresia in Kaatsheuvel

In de aanloop naar carnaval 2016 hebben de leerlingen van groep 8 van basisschool Theresia al een voorproefje mogen nemen. Op vrijdag 15 januari heeft Marco Smulders van SOT eerst een presentatie gegeven in de klas over de bouw van een carnavalswagen voor de optocht en wat daar allemaal bij komt kijken. Vervolgens mochten de leerlingen naar een werkplaats komen waar ze de bouw van zo’n wagen met eigen ogen konden zien. Er werd uitleg gegeven en er was ruimte voor vragen. Zo kreeg het vak ‘techniek’ een leuke en interessante invulling.

Met die kennis kunnen de leerlingen zelf ook aan de slag. De school houdt namelijk vrijdag 5 februari ook een optocht waar zelfgemaakte wagens/karren en loopgroepen te bewonderen zijn.

Nadat alle leerlingen van school ’s morgens op school spelletjes hebben gedaan en gehost hebben in de aula vertrekken ze om 10.30 uur met een prachtige optocht. De route is vanaf school aan de Gasthuisstraat, Julianastraat, Mgr. Völkerstraat, Hoofdstraat, Sprangsestraat, door de Hoofdpoort, Hoofdstraat, Dr. van Beurdenstraat en weer door de Gasthuisstraat terug naar school. De kinderen zouden het leuk vinden als er veel mensen langs de route staan, eventueel met carnavalsmuziek.

Er is ook een heuse jury aanwezig bij de optocht en dat zijn niemand minder dan Prins Carnaval en Grootvorst. Zij reiken de prijzen uit aan de winnaars op school. Hierna hebben de onderbouwleerlingen vakantie. Voor de bovenbouwleerlingen is het feest nog niet afgelopen, want zij mogen bij de frietkar voor school een frietje met snack halen en in de klas opeten.

Als iedereen zijn buikje vol heeft begint de Theresia Got Talent-show. Leerlingen laten hun talenten zien op het podium en tussendoor wordt er volop gehost. Ook hier kunnen de leerlingen een echte beker winnen. Na deze gezellige middag begint ook voor de bovenbouwleerlingen de carnavalsvakantie. Alaaf!

 

Alle foto's komen van het openbare fotoalbum van de website van de Theresiaschool.